10. Одна

Цілу ніч холодні дмуть вітри.
Я мовчу. І ти не говори.
Не дивись на полум’я в печі,
Бо розбудиш темних вод ключі,

Що нуртують десь у глибині.
А нестримність їх - страшна мені.
Бо боюсь лишитись я одна,
Як впаде між нами ця стіна,

Бо боюсь - не втримаю тебе,
Не розлуки - я боюсь себе!
Краще хай стоїть мовчання мур,
Краще не збудить підземних бур,

Краще жить спокійно - як колись…
Тільки ж хвилі ті вже піднялись.

Вересень 1995


Рецензии
ЗАМЕЧАТЕЛЬНО,трепетно, проникновенно!http://stihi.ru/2018/08/02/1540

Натали Мишарина   22.02.2023 08:57     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.