Дъждовно

Облачно време. Кръгла луна
скита в небето безвездно.
Някъде спи на топло денят.
Някой завил го е с нежност.

Къс тишина обвива града,
вятърът само я реже.
Думата търси. Нейното "да"
крие дъждовната тежест.

Плисва дъждът и дълго сълзи,
покриви прашни измива.
По булеварди после пълзи
с ледена хищност, проливен.

Жълто такси е спряло само
в обезлюдена пиаца.
Спомня си нещо. Воден подмол
лъже го с минали знаци.

Пуска си песен с тъжен рефрен.
Тази нощ нещо се спуква.
Може би в него, може би в мен
свива дъждовна пролука.


Рецензии