Притча про злочин UA

Одного дня, одного разу,
Лисиця шла по лісу.
На пеньку знайшла шмат м'яса,
Та підійшла до нього ближче.

Вона подумала:"забув
Зайчатину якись хижак".
В Лисиці голод пролинув.
Цей Заєць "Вовків-роздирак".

Лисиці Демон говорив:
"Вкради це мясо",
А Янгол з неба все твердів:
"Не чипай м'ясо не в'якому разі".

Але свежатиной запахло,
Лисицю Демон покорив,
І зникло швидко звідти м'ясо.
Ні хто Лисицю не спинив.

Але побачив це Ведвідь,
Та вовки за шматком прийшли.
Все розповів вовкам Ведмідь,
На суд Лисицю кликати пішли.

На суд прийшли вовки, Лисиця та Ведмідь,
А Яструб був суддею головним.
Росповідать історію велів,
Вовки завили голосом своїм.

"Не винна я" - кричала їм Лиса,
Але Ведмідь був свідок.
Про суд новини облетили всі ліса,
І Яструб сказав вирок:

"Щановні вовки та Ведмідь,
Лисицю треба покарати,
Півроку буде вам носить
Цих зайців сірих, та вухатих".

Тому шановні друзі -
Не все то гарне, що блискує
Почуйте Янгола у вусі,
Пораду гарну він дарує...

18.12


Рецензии