Што з табой!

Шырокі лісточак,
Меў дужы дубочак,
А вецер - ламаў ,-
Да зямлі – нагінаў!

Куды вее вецер,
Галіны - сагнуцца,
Пра міленьку  вестку -
Да дуба нясуцца!

А весткі бываюць,
Не ў радасць адной,
Яго  сустракаюць
У  кашулі бруднай…

Чаго ж ты забыты,
Ідзеш ты – нямыты,
Глядзіш - не адважна
Ды - гэта не важна!

Вакол - людзі злыя,
Кашулю хто памые
Матуля - хварэе, -
Сястра - не ўмее!

Мілая - празнала,
Кахаць - перастала,
І  Бог усё адкрые
Іншая - памые!

Я хату  - не кіну
Там сцены – родныя,
Сустрэчу дзяўчыну, -
Кашулю памые!


Сакавік 2018


Рецензии