Ручайкi сцiхаюць к ночы...

***
Ручайкі сціхаюць к ночы.
І ваколіца – змаўкае.
Закрывае вечар вочы.
Баба брамку зачыняе.

Тарахціць, ляскоча штосьці…
І сціхае. Гэта трактар.
Ноч спяшаецца, бы ў госці,
Наплывае неяк раптам.

Загараецца акенца.
Поўня ўсходзіць – небарака.
Да яе душой імкнецца…
І пабрэхвае сабака.

31. 03. 2018 г.


Рецензии