Чому це так?

Чому це так, чому це не інакше?
І де уму пояснення знайти:
Навіщо все життя людскеє наше
Не може існувать без красоти?

Від неї ми  радіємо, як діти.
Хоча частіше зовнішна вона.
А некрасивість людям ніди діти,
Яка не будь душевна глибина.

Блідніє, чахне, сохне і вмирає
Без неї, як без  сонця, в нас душа.
Без неї людству як немає раю,
Як і куди воно ні поспіша.


Рецензии