Дожити

Ще трохи пізніше, твоя коли кінчиться путь,
і старість злостива закрутить в баранячий ріг
під шкіри пергаментом змовкне вже пульс,
чим потім поділишся ти, заступивши поріг?

Про що ти розкажеш найвищому із судів?
Про ніч і роботу? Про руки в кишенях джинс,
про зграбний рядок і про осінь сумну? Про котів,
що виють у березні? Чи про листочки, що видерті із

блокнота старенького, поспіхом, де написав
ти кілька рядків і забув, може в пам'ять поклав,
як зведені тремором пальці ховаєш в рукав.
Силкуюсь відкинути сни, коли ранок настав,

себе із-за столу несу і не слухаю нашепти ті,
що тихо торочать - «Тихіше, завмри і засни...»
і вірю я, кожен рядок, що лишив на вагах у суді,
мені дозволяє дожити іще до одної весни.


Рецензии