В льна думка

Суспільства полонянка, дратівливо стогне.

В болоті обіцянка, ярмом пекучим тоне.

Помираючи філософ, душу не стривожить,

Мудрості він має посох, що знання се множить.

Космосу мала піщинка, Вести слів осягне,

Прометеєва жаринка, сірих мас досягне.

А ні слово, а ні справа, не здивує людства тінь,

Кожен день нова вистава, декорацій поколінь.

Хвилею спаде волосся, це Мінерва ворожить,

Та глухих багатоголосся, всіх "інакших"- батожить.

І ґвалтується уява, одягається у лінь,

Люди тихо гукнуть "слава!", вбивствам прокричать "амінь!".


Рецензии