Жан берердей

Сюек сынса амал бола ярагъа
Юрек сынса болагъаны болакен –
Кюр табиат гийинекен къарагъа,
Зор денгизлер зар толкъундан толакен...
.....
Гьайран болма, тюшюп бирден эсинге
Танг къатгъанча кирпиклеринг къакъмасанг,
Гьёкюнч бувуп, ташлап гетген еринге
Гелип, мени гьызым-пусум тапмасанг.
 
Кёп излеп де тапма къыйын болажакъ
Сен сындыргъан юрегимни, сен яргъан:
Сюйреп алып, ареклерде яшырып,
Къыр гавурлар мени сенден къутгъаргъан.
 
Бирдагъы да тюшюп къалсам къолунга
Хапарсыздан, гавур чыкъмай якълама,
Гавурдан да артыкъ сенден къоркъагъан
Юрегимни, вёре, узакъ сакълама –
 
Яралардан языкъ тюгюл юрекге
Бираз бек ур, етишердей ерине.
Тырпылламай, жандай ярты союлгъан
Сагъа багъып жан берердей еринде...
 

 


Рецензии