Доля

Кожен має долю,
Сич кричить — пугає!
Чоловік у полі, -
Жінку все шукає!
Дуже, дуже рано -
Жінку все шукає!

Ой, ти шльонда — Ганка!
Кобелям — приманка!
Тільки те і знаєш,
Що чужим моргаєш!
Досі те і знаєш,
Що чужим моргаєш!

Стасю, мій коханий!
Чи я винувата -
Мужики до мене, -
Самі лізуть в хату!
Мов коти — до мене, -
Самі лізуть в хату!

Ганко, з великодня -
Ти, -  весь час брехала!
Щоб мені сьогодні
Зараз все сказала!
Чуєш, щоб сьогодні, -
Все мені сказала!…

Стасю, мій миленький!
Що ти кажеш? В - Бога!
Дзвіночки маленькі -
Прив“яжи до ноги!
Привяжи рідненький -
До моєї ноги!

Якщо серце в корчах ,-
Гріх сердешний сплонить
То, - тоді дзіночок,
На весь світ зазвонить!
Хай, тоді дзвіночок -
На весь світ задзвонить!

Ввечері, чи — рано, -
Все одно — почуєш!
Ти, мене коханий -
Від гріха врятуєш!
Ти, тоді — коханий -
Від гріха врятуєш!..

Ось, - дзвіночок в лісі,
Ось дзвенить із хати!
Навіть, - дзвонить в стрісі -
Стася — глухуватий!
На січневій  кризі -
Стася — глухуватий!

Березень 2018


Рецензии