В без път

В без път
Автор: Р. Русев

Онези странници,
поели пътя на кервана,
изстрадали и тихи,
намерили останките
на дни отминали,
без бъдеще
в пътеките от стари дни оставени.
вървят и чакат си реда.
Като във кланница
очаквайки онази със косата.
Онези странници...
от думите изстрадали
напуснали дори Земята.

В без път...


Рецензии