Сънувам сенки

Сънувам сенки
Автор: Р. Русев

В бялото сънувам сенки
наредени като изпращачи на гара.
Подредени и само празните погледи
остават в сънят ми.
Отминават моите влакове,
без да спират
на моята гара.
Аз отново очаквам
ден след ден да променят трафика
и да се върнат обратно.
И може би ще дойде понеделник,
ще протека в потока на времето
и ще чакам да не ме подмине
духът на твоето присъствие.
В седмицата почваща от утре
ще ме притиска времето,
по-тих ще бъда,
утихнал между думите
във дългите и тъжни делници.

Отново понеделник,
ръми и продължавам да сънувам...


Рецензии