Ёрамасын

Аврув ятгъан кепсиз, кюйсюз, саламсыз,
Не ой гелмей бугюн тилсиз юрекге.
Бек алгъасап оьлме сюймей, амалсыз,
Жагьиллени тою болма герекге...
 
Дос-къардаш да огъар арив къарайлар:
Узакъ къалмай тойну гюню етежек.
Тамазагъа узакъ оьмюр ёрайлар,
Оьлюп къалса, тойгъа пуршав этежек.
 
Юрек къысып, гёзню яшдан толтуруп,
Масъаланы терени бар ой учун.
Дос-къардашым башлыгъымда олтуруп,
Магъа оьмюр ёрамасын той учун...


Рецензии