Бюрюшежек бетлери

Бираз алда болгъан шулай заманлар,
Уллулагъа уллу абур этеген,
Тамазагъа абур этип жагьиллер,
Очар алда яшын къоюп гетеген.
 
Бираз алда болгъан шулай заманлар,
Къартыллайгъан, къарап ата гёзлеге.
Гьали буса тавдан уллу юреклер
Пачагъадай абур сюе оьзлеге.
 
Иржаймайгъан бир ананы билемен,
Гёнгю ону сююнчлеге ябылгъан –
Жагьилинде дёрт къыз тапгъан анагъа
Къарт болгъанда бир гелини табылгъан.
 
Дюньяны бу гьалларына къарасакъ,
Зым-зым эте юреклени этлери...
Оланы да йыллар гючюн алажакъ,
Бюрюшежек оланы да бетлери...
 
 


Рецензии
Кёп арив сёзлер!

Пахуздек Махтибекова   13.11.2019 21:32     Заявить о нарушении