Йырларымда яшажакъ

Шаир – артист, тюрлю роллар ойнайгъан,
Бир ролдан сонг башгъасына гёчеген.
Амма жангъа герти къыйын болгъанда,
Акъ кагъызгъа герти сырын чечеген...
 
Йырларымда язсам ону язайым,
Минг сююп, юз айырылыв сезмедим.
Балжибиндей, гюлден гюлге гёчеген,
Сююв излей гюл таладан гезмедим.
 
Къысгъа оьмюрде минг сюймейли бир сюйдюм,
Бир сюйгеним оьмюрюме болардай.
Сюювюмню тазасына, агъына,
Сюзюк сув да бираз гюллеп къарардай.
 
Минг игитлер елесе де йырларым,
Бир игит бар юрегимни елеген.
Не сатырны бир оьзюне багъышлап
Язгъанымны сорамайлы билеген...
 
Бир игит бар... Осуз къалса юрегим
Насиплерден даимликге бошажакъ...
Жаным мени учгъан сонг да кёклеге,
Ерде къалгъан йырларымда яшажакъ...
 
 

 


Рецензии