Очи

Очи
Автор: Р. Русев                х               

Любовта не направи път.
Само пътека.
Стигна до някъде, спря.
После се върна.
Съдбата така бе направила сметките.
Сега е птица простреляна.
Вече е късно.
Само тъгата остана...
Няма ден.
Само сиво,
Сякаш живота
отива по други пътеки
и зима води към теб.
Със приведени плещи,
със пресипнал гласец
и заминал някъде
блясък в очите.

Стоя сам
край брега на морето
и чакам онази сълза
на момичето от скалата
смесена с морския бриз
и очи ослепели от взиране...


Рецензии