Почти пролет

Почти пролет
Автор: Р. Русев

В прикрити безбрежия
сгушени в пукнатини,       
неотнесени от ветрове
и неизлющени от дългото време,
стоя и ме люшка мъртво море
и повтаря моята песен
на спотаеното минало
в отломки изхвърлени
на старата лодка
от щорма разбита.
и потънали в мен
заедно с вея.
А отвън синева,
леко пролетна,
със ветрец, дъжд
и мъничко слънце.
С цъфнали нарциси,
наболи лалета
и полянки иглика.
В мен като в първа любов
вървят бреговете
от морето създадени,
вървят чувства и мисли,
като в бурно море
шумно и блъскащо,
в пясъчен бряг
и утихват попивайки в него...


Рецензии