The Hussar Ballad film - A Long Time Ago

The Russian folk song “A long time ago” - of the film “The Hussar Ballad” - 1962
Words. A. Gladkov
Music T. Khrennikov


I’m named a youth without whiskers   
I don't care…
Don't care anymore.
They do not honor me of coward
Since long ago
Since long ago
Since long ago
 
 
One the mustaches twirling firmly
He looks in bottles
Like in mirrors lovely so
But he’s a copy of a hussar
Since long ago
Since long ago
Since long ago
 
 
One swears by his ardent passion
But having drunk some wine...
Some wine not long ago
His passion’s at the bottle’s bottom
Since long ago
Since long ago
Since long ago
 
 
Above us’s the smoke of glory      
There is the only pain,
The only torments more:   
Without practice hearts get rusted
Since long ago
Since long ago
Since long ago
 
 
For lovers (the) sea is not knee-deeper,
And I am with them…
I am with them and much more,               
But what is bad the treason's watching
Since long ago,
Since long ago,
Since long ago.

 
 
 
--------  18 feb 2018 -------------


Давным-давно
сл. А.Гладкова
муз Т. Хренникова

Меня зовут юнцом безусым
Мне это право,
Это право, все равно
Зато не величают трусом
Давным-давно
Давным-давно
Давным-давно


Иной усищи крутит яро
Бутылкам всем
Бутылкам всем глядится в дно
Но сам лишь копия гусара
Давным-давно
Давным-давно
Давным-давно
 

Иной клянется страстью пылкой
Но коли выпито
Коль выпито вино
Вся страсть его на дне бутылки
Давным-давно
Давным-давно
давным-давно


Над нами слава дымом веет
Но мучит только
Мучит только нас одно
Сердца без практики ржавеют
Давным-давно
Давным-давно
Давным-давно

Влюбленным море по колено
Я с ними в этом
С ними в этом заодно
Но караулит всех измена
Давным-давно
Давным-давно
Давным-давно.
 
 


Рецензии