The Hussar Ballad - 1962 - Lullaby for Svetlana

 
 
The Russian folk song “LULLABY FOR SVETLANA” of the film – THE HUSSAR BALLAD – 1962
Music: Tichon Khrennikov,
Words: A. Gladkov

 
 (The young Russian lady Alexandra is singing to his doll Svetlana…)
 
Lunar glades and meadows,
Night, as day, is bright.
Sleep, as I, Svetlana,
When I was a child.

Cling your childish nose
In the pillow’s edge
Stars, are shine as freckles,
Look at from the stage

Garden leaves are rustling
In the Moon light stage
What the day will bring us
In this anxious age

The candle’s  burning out,
Will burn to the rest.
Sleep, my little hearty,
As I also slept.
 
  ------------   02 2018 ----------
 
 
КОЛЫБЕЛЬНАЯ СВЕТЛАНЕ
Муз.Т.Хренникова, сл. А.Гладкова

Лунные поляны,
Ночь, как день, светла.
Спи, моя Светлана,
Спи, как я спала.
В уголок подушки
Носиком уткнись,
Звезды, как веснушки,
Мирно светят вниз.

Лунный сад листами
Тихо шелестит.
Скоро день настанет,
Что-то он сулит?
Догорает свечка,
Догорит дотла.
Спи, мое сердечко,
Спи, как я спала..


Рецензии