Снiг

Ще зранку сонечко заглядало у вікно. Хоч і не гріло, та все ж усміхалося тобі, пронизуючи несміливими промінцями вранішню грудневу прохолоду. А зараз – небо зовсім затягнуло важкими сірими хмарами. Здавалося б, куди більше? Вже й не поміщаються на небосхилі! А вони все пливуть і пливуть, накопичуються у величезні сірі кучугури, штовхаються, сторцуються і заповнюють собою весь простір між небом і землею. Ще десь тільки опівдні, а так темно, наче надвечір’я полонило землю. І раптом все затихло, зупинилося, завмерло, ніби перед бурею. І пішов сніг. Такий білий і пухнастий, чистий і ніжний, він падав і падав на землю, застеляючи чарівною ковдрою все навкруги…


Рецензии