До школи

Літо, то пора весела,
Дітлахи пустують в селах,
Батьки ж рук не покладають,
На портфелик шкільний дбають.
Ще й зима, примхлива діва,
Запита про літнє діло:
"Де були і чим займались?
Чи продуктом запасались?
Чи дровець стягли до двору?"-
Це суттєво в зимню пору.
Свинка хрюкає в сараї,
Бідолашна, бо не знає,
Чи її смачного сала
Не буде на школу мало?
Зошити, ручки, лінійка…
Все потрібне для Марійки.
Ось, шкільний базар пістріє.
Не вселяє він надії.
Всі товари оку звичні,
Тільки ціни тут космічні.
До кінця шкільного ряду,
Удалось в портфель сховати,
Ту свиню, що цілий рік,
Жерла, я скажений бик.
Якби знала ота свинка,
Скільки коштує кофтинка,
То вона б ще поросятком -
Подавилася зернятком!


Рецензии