Песен за римите и словата, които творят чудесата

Да ви е честит Световният ден на поезията,скъпи приятели и читатели!
Нека висок да е полета на творческото Ви  вдъхновение, чист и светъл да е хоризонта,в който лети мисълта Ви с Пегас!

Автор: Богданова

Когато ранени, от думи студени,
от злоба, коварство, печал,
се гърчат сърцата ви в плен на тъгата,
потънали в страх, или жал
и вярата гасне,  в гърдите безгласна,
и няма надежди, мечти.
повярвайте, хора, и страх и умора,
лекуват се с думи  добри!

ЧЕТЕТЕ СЛОВАТА – балсам за душата,
тъгата ви  ще отлети
и пак ще изплува, надежда крилата,
и вярата пак ще цъфти.

Тогава душата, лети на крилата
на смели човешки мечти,
сияе в позлата, блести добротата
и тя чудеса ще роди.
Когато СЛОВАТА, докосват сърцата
и чувства  пробуждат във тях,
ликува земята, блести синевата,
и бликат, и сълзи, и смях.
С тях звънките рими, запяват незрими
в хор Одата на радостта,
и  в светлината се преражда душата,
по - мъдра и много добра.


Рецензии
Генка, с днем Поэзии! Пускай весна в нас будит сердце и Оду радости поёт!!!
С улыбкой :)))

Олег Оношко   22.03.2018 02:24     Заявить о нарушении
Спосибо, Олег! Я рада, что мое поздравление докоснулось к Вам! Вам тоже желаю удачи и радости творчестве!

С тепло!
Генка

Генка Богданова   22.03.2018 12:10   Заявить о нарушении