Натура аштяптэ феричире...

Вижелия крунтэ локул ну-шь гэсеште,
Ба-н дял се уркэ,ба-н вале рэсколеште.
Лиништя ымплетитэ де диминяцэ...,
Пе черул нетед нич ун пункт ну-й сенин.
Ярна дори сэ ласе мэкар о сперанцэ,
Дар с-а нэпустит асупра-й ун вырколак
Май ынфлэкэрат,немилос декыт орче драк.
Вибрынд де тямэ,н-а адаус ла таблоу нимик.
Штия кэ ундева-н под се тынгуе хулубул калик...
Вежелия,несимцинд пятра дин пьепт,
Ба пе-ун туфар ыл згырые,ба северэ атинже
Ку палма о пэсэрикэ,еа ка копилул плынже.
Копачий се рэскоалэ ку версурь ын кает.
Еа рэчеште аерул,ынкыт дынший респирэ греу.
Вуеше ка тренул,пе дял ыл понегреште.
Н-аскултэ ругэчунеле,нич ну се ынвеселеште.
Примэварэ,те-аштяптэ натура адынк рэнитэ,
Ку соареле де мынэ вино,фэ-о яр феричитэ.


Рецензии