Вс? чули?

     Всі ? чули?

1

Вовки! – у лю;тні…
ох і люті…
деруть траву, з снігів –
тремтку присутність!..
деруть-виспівують!!
на голод-лю;тні…


ох, мов без духа, люті,
мов люди!..
В півколо – вовчат-вовчокві;т –
кого б це з’їсти?
Тиснуть на очі:слабшим
в сніг їм сісти…


Це серця очі і на мене –
це від Архангельська – і аж до Ідуме;ї!
Спасіть! кличте Ісуса –
через мене –
цих – євреїв…


2

Якби ж то всіх людей,
тож і євреїв, не люби;в –
Це як би я умом у Бозі жив?
Злетіть над метушнею із сує;т –
Над блиском гусені,
що пересмикується на каме;ях,
О ви, птахи Богонебес,
найкращі вірні із євреїв!
 
І світ тоді любови в нас не вб'є!..
Так дивлячись на ледве видні
Крила в Апогеї!–
Злинуть у Небо – і спасуть діток євреї.


А то я був до всеспасінь дуже гаря;чий!
І Бог смирив мене тепер добряче…


3

Символ віри!
Я б не відбувсь, якби не Символ віри.
Не буде й ліпших –
як несуть не символ віри…
Ти знаєш, Сину, я – над міру:
Сину, любов'ю – і з Китаю –починаю:
Слухайтесь так:
що може всіх й не ста;ти,
Якщо прийде лиш нелюбов з Китаю…


Я так художньо двигну! що чекай:
Першим Китай прийме? то і Китай:
Й надалі стане першим!
Як Ти хотів, Сину, так ве;ршив…
Й Її вина вточу ;всім, помалю;сіньки:
вранці в саду торкаєтесь Її пелю;сточок…
Пречудної Лілеї, найпаху;чішої!..
Й – не любите??


Чистим – вся! Чистота!!
Вам дух брако;вано?..
Ви, милі, значить, вже многошано;вані…
 
Чули? честь, честь і много шани, шани!–
й – нема… Та й чого в світі жити? –
Відати се нелюдськеє знущання? –
Кажуть: «Його – хіба що шанувати,
Але… вже тільки не любити.»


Блуди;льники!
Я поверну вам найщасли;віший початок!!
Хоч – заводні будильники,
Ляльки!
Чи це мені треба труси;ть, крича;ти?..
Як – Її лю;блю!!
пил – цей світ… треба – не вам?
цивіліза;ційка: душа блудна;!
Бедламні! безлюбним!..–
треба – чи не вам?
любов –
з останніх умоляти, і кричати?!

Не бачите, як моє серце в Серце
йде?
Спасіть дружин! спасіть своїх дітей!!
Себе!  Холодним – Огня? –
Символ віри??
Всі, всі, – жовті, червоні, чорні, білі –
Ви в нутрі в Звірі!!!..


Ще памятаєте – троє в печі – тій –
Вавилонській – не згоріли?!
То – Богоматір'ю!
І це – надалі – Богоматір!!
 
Чули? Усі? як зіп’є першим –
Китай слово з висот – йому і ве;ршить…
Останні – будуть першими…

30.12.2006. День пр. Даниїла


Рецензии