Ту сам, увек сам ти ту

Ту сам, увек сам ти ту

Реко моја, водо вечна,
обало цветна, пламена,
oj ти, небо, рајно, сјајно,      
сунашце мило, омајно –      
ту сам, увек сам ти ту!         

Ој, авлијо, доме мили,          
ој ви, сади, виногради,            
ој, појила и мотовила,            
ој, везиљо и плетиљо –          
ту сам, увек сам ти ту!          

Свратим тамо и овамо,            
свратим врла пријатеља,         
рекнем коју уз чашицу,            
подигнем и здравицу –            
и ту сам, увек сам ти ту!         

И небеса кад зазвоне,               
кад ме узму, када одем,            
остајем ти, здраво моје,            
корен, стабло, грање вито –               
ту сам, увек сам ти ту!               

Водо чарна, водo вилна,               
поље, ласто, горо мила,               
ој, огњиште, светилиште,         
ој ти, песмо, вајна, силна –         
ту сам, увек сам ти ту!               

Свратим тамо и овамо,
свратим врла пријатеља,
рекнем коју уз чашицу,
подигнем и здравицу –
и ту сам, увек сам ти ту!

Фотографија: Софија Измајлова


Рецензии
Поштована Веселинка, дивне су Вам песме! Све најбоље Вам желим и само наставите у истом ритму. Поздрав, Драгана

Драгана Старчевич   01.04.2018 18:53     Заявить о нарушении
Хвала, Драгана драга. Срце је Ваше дивно.

Срећно Вам пролеће!
Срдачно,
Веселинка

Веселинка Стойкович   01.04.2018 21:23   Заявить о нарушении