Дни

Дни
Автор: Р. Русев                х

Когато всички дни
от седмицата свършат
и отново почне понеделник,
така и не разбрах,,
че мога да те търся
като светулка в тъмното
в други делници.
Разривам
пясъчните хълмове,
от седмичните дни останали по тях,
пръскам песъчинките по вятъра,
за да открия
нежните приумици
на измислените ти причастия
от истини.
Тогава може би ще ми повярваш,
животът как се плъзга
в пясъчния сипей
и как съм крачил
срещу пясъка,
а крачките били на място-
мъничката истина.
*
Не търсех много...
Онези само две
дълбоки и кафяви бездни,
без страх където можех
да падна в тях и да потъна.
Не търсех много...
Исках само прашинки пясък
върху тях да няма,
да се огледам, в тях потънал.
и да не искам да изляза.


Рецензии