Нiбы белыя каралы...

***
Нібы белыя каралы,
Снег застылы, снег апошні –
Зацвярдзелы і зляжалы –
Заблішчаў, гарыць на пожні.

І крышталь празрысты лёду –
Гладкі, гулкі, серабрысты –
П’е вясеннюю свабоду
Ў дзень марозны, дзень іскрысты.

Залатога сонца лебедзь
Прачынаецца ў нябёсах,
Трэпле крыламі ён ледзьве
І плыве па голых лозах.

17. 03. 2018 г.


Рецензии