Шматгранныя пацеркi, шклярус...

***
Шматгранныя пацеркі, шклярус
Празрысты… Як быццам ільдзінкі?
Спачатку растала, а зараз
Ізноў ледзянеюць сцяжынкі.

І сад мой яшчэ апусцелы…
Адбельвае ў снезе палотны.
Здранцвелы, глухі, анямелы.
Без птушак, без кветак – самотны.

Спачатку растала. А зараз
Ізноў ледзянеюць сцяжынкі.
І ветразь шырокі – ці хмара? –
Не дождж прынясе, а сняжынкі.

16. 03. 2018 г.


Рецензии