Десь в гаю

Десь в гаю та вранці соловей співав,
Наче мій коханий та й мене позвав.
Співав соловейко, тьохкав у гаю,
Розтривожив вранці душу він мою.

Чому мій коханий та й не прилітає,
Чому до серденька та й не пригортає?
Чому полетів він та й без вороття,
Чому залишив мене та й без каяття?

Побігла я боса по сивій росі,
Звала свого милого вранці на зорі,
Плакала та звала, ніде не знайшла,
Поки на травиці висохла роса.

Замовк соловейко в зеленім гаю,
Закувала зозуленька про долю мою:
- Відпусти коханого, серденько не край,
Сама саминою вік свій доживай…


Рецензии
Ой, як же жалiсно! Прямо народна пiсенька!

Татьяна Сердюк   01.12.2018 15:47     Заявить о нарушении
Спасибо, уважаемая Татьяна! Это действительно песня. Вначале пришли слова, а позже мелодия. Мы поём эту песню с ансамблем "Калинушка", она одна из наших любимых. Творческих успехов Вам!

Тамара Миронова   01.12.2018 16:04   Заявить о нарушении