сам себе Сковорода

Шок без трепета. Ужасно.
Сам себе Сковорода.
Понимают всё прекрасно
все:беда,беда,беда.

Наши, ваши... Вашим наши...
Ясь, Янина,Гриць, Андрон...
Да кумедия и даже
больше: полный афедрон.

Дело движется к чему-то,
жизнь у каждого одна.
Смута? Смута это...круто!
Вообще-то, жизнь вредна.

Из нее живым не выйти,
так что, живы мы пока
рвем и связываем нити,
да валяем дурака.

"Не теряйте, куме, силы,
опускайтеся на дно..."
Всё уже когда-то было.
Домалюем полотно.

----------

Григорий Сковорода: философ, раскрывший суть украинской нации в 18 веке. Сковорода Григорий Саввич, родился 3 декабря 1722 года в городке Чернухи на территории Полтавской области, умер в возрасте 71 года 9 ноября 1794 года в селе Ивановка на Харьковщине. Легендарный украинский философ ...

------
Афедрон
Материал из Викицитатника
w: Афедрон в Википедии?
wikt: Афедрон в Викисловаре?
Афедрон (др.-греч. ;;;;;;;) — устар., шутл. 1) туалет, отхожее место, 2) задница.

---------
Слова: Украинская нар.
Музыка: Украинская нар.
© н/о
; CDCom Publishing
;Стара ба, стара баба, як холєра,
А ще хо, а ще хоче кавалєра.
Старий дід, старий дідо, як пеньок,
А ще хо, а ще хоче до дівок.

Ой, біда, ой, біда, біда, біда,
А я ба, а я баба молода,
Ой, біда, ой, біда, біда, біда,
А я ба, а я баба молода.

Ожени, оженився старий дід,
Узяв ба, узяв бабу сорок літ.
Поляга, полягали вони спать,
Став куме, став кумедії шукать.

Ой, біда, ой, біда, біда, біда,
А я ба, а я баба молода,
Ой, біда, ой, біда, біда, біда,
А я ба, а я баба молода.

Шукав шу, шукав-шукав, не знайшов,
Узяв плю, узяв плюнув, та й пішов.
Він шукав, він шукав її всю ніч,
Плюнув, та й, плюнув, та й поліз на піч.

Ой, біда, ой, біда, біда, біда,
А я ба, а я баба молода,
Ой, біда, ой, біда, біда, біда,
А я ба, а я баба молода.

Чи ти ба, чи ти баба і здуріла,
Де ж куме, де ж кумедії поділа.
Чи ти ді, чи ти діду з дуба впав,
Ти ж не та, ти ж не там її шукав.

Ой, біда, ой, біда, біда, біда,
А я ба, а я баба молода,
Ой, біда, ой, біда, біда, біда,
А я ба, а я баба молода.

Стала ба, стала баба на ступеньку,
Показа, показала свою неньку.
Стала ба, стала баба на драбину,
Показа, показала половину.

Ой, біда, ой, біда, біда, біда,
А я ба, а я баба молода,
Ой, біда, ой, біда, біда, біда,
А я ба, а я баба молода.

Стара ба, стара баба, як холєра,
А ще хо, а ще хоче кавалєра.
Старий дід, старий діда, як пеньок,
А ще хо, а ще хоче до дівок.

Ой, біда, ой, біда, біда, біда,
А я ба, а я баба молода,
Ой, біда, ой, біда, біда, біда,
А я ба, а я баба молода.

---------
Іван ФРАНКО

СУЧАСНА ПРИКАЗКА

Ви чули ту пригоду?
В часі розливу рік
Попав у бистру воду
Нещасний чоловік.
В глибокім вирі б'ється
І тоне вже туй-туй,
До кума, що на мості,
Кричить: "Рятуй! Рятуй!"
А кум, що на поруччя
Поважно лікті спер,
Глядить критично: "Втоне
Чи вирне ще тепер?"
Вкінці махнув рукою
І мовив лиш одно:
"Не тратьте, куме, сили,
Спускайтеся на дно".
.........
.......
---------


Рецензии