Кляновае лисце

                На клёнах – вока радуюць! –
                Зарой гараць лісты,
                Зрываюцца і падаюць…
                А ты…
                Іх ловіш ты!
                Алесь Бачыла

Кляновае лісце палае.
Злаўлю ліст, як некалі ты.
Дзявочае ласкі шукае
Кляновае лісце: палае,

Зрываецца, лёгка ўзлятае,
Як твой завіток залаты.
Кляновае лісце палае.
Злаўлю ліст, як некалі ты.


Рецензии