Къаридиз

Къари хьанва вакай къе заз
Ша , за диде лугьун ваз.
Къенлай кьулухъ , гьар нянихъ чун
Санал жеда , чаяр къваз.

Чарадан руш лугьумир заз ,
Свасдилин вахт  хьайид я ваз.
Виридалай мукьва я чун
Вин хциз хуш, суна я зун.

Заз уьмуьрдин юлдаш хьанва
Вуна хайи хцикай!
Ваз хьиз зазни к1анда а кас
Чам авур заз вичикай.


Са кас к1анда чаз кьведазни
Ам, чун патал вири я.
Вун диде я , хва ч1ехивур
Вучиз ви т1вар къари я.

И дуьньяда , чаз кьведазни
Са кас я к1ан хьайиди.
Къари туш вун ханум я чи
Заз наврузбег хайиди.

Са кас я чаз и дуьньяда
Кьведазни лап гьалади.
За тикрарда вири гафар
Лагьай а ви гадади.

И дуьньядал чаз кьведазни
К1ан хьайиди са кас я.
Санал хьайла зунни вин хва
Диде лугьун ваз  хас я!


Рецензии