Любов и вино

Любов и вино
Автор: Р. Русев

Можем ли
да превърнем в огън
душата на виното.
Отпивайки глътките
живот от него,
превъръщайки ги
в любов?
*
Виното, записало в живот
два кода, открили се
със допира на пръсти,
с горещи устни
и изгарящи тела
от виното опиянени?
*
Един за друг да бъдем вино,
забравили за бившите любови,
отпивайки от виното
като за цяр,
да се открием.
И опиянени
от любов и вино,
никога да не сме самотни.


Рецензии