Visul

A fost un somn stupid de moarte...
Visam ca soarele e frant,
Ca norii fug pe-un rand din carte
Si ma sufoc de negrul gand.

Un cer adanc din amintire
Cu stele palide din rai...
Se-aud doar sunete prin fire
Si fulgera in zori de Mai

Era un soare rosu, parca
Inalt, scapat printr-un mormant...
Pe-un lac se scufunda o barca...
Pamintul se ridea, arzind.

Eram ca lacrimile-amare,
Spargand o piatra-a unui zid...
Si cand era sa pier in zare
S-a dus si visul... M-am trezit.


Рецензии