Дохнуло долгожданною весной. Лидия Скрипка

"З усюд дихнуло лагiдно весною"

Ночами дошкуляє морозенко,
Сіріють скрізь залежані сніги.
А вдень тепло спускається низенько,
Звільнити від зими поля й луги.

З усюд дихнуло лагідно весною
Сьогодні вперше за багато днів.
Якою днина стала осяйною,
Як березень з небес запроменів.

Надвечір дощик трішечки нахабно,
Накидав світлі краплі на шибки.
А з-під хмарини сонце дружелюбно
Скорій затерло променем мазки.

Отак змагаються удвох на пару,
Хто швидше холод звідси прожене.
Вселяють в душі впевненість і віру
В чудесне переродження земне.
--------------------------------
«Дохнуло долгожданною весной» Лидия Скрипка

Ночами беспокоит морозЕц,
Сереют залежалые снега,
Но днём тепло приходит, наконец,
Чтобы согреть поля, леса, луга.

Дохнуло долгожданною весной
Сегодня в первый раз за долгий срок.
Какой природа стала расписной,
Когда к нам март пришёл и весь промок!

А вечером немного падал дождь:
Он сеял капли на стекло окна.
Но из-под туч пришло, когда не ждёшь,
Сиянье солнца, светлая весна.

И так здесь холод борется с теплом,
Но скоро март прогонит холода.
В него я верю: за моим окном
Перерождается земля, трава, вода. (11.09.2017)


Рецензии
Оленька, ти внесла свій колорит, свою родзинку у вірш і він став не менш привабливим. Дякую тобі дорогенька.
Творчої наснаги і теплої весни.

Лида Скрипка   11.03.2018 16:33     Заявить о нарушении