Не журись! на укр. яз

1
Зневажена, знедолена,
Збезчещена, зневолена,
Смерчем війни' ого'лена
Згасаєш на очах.
Мов квіткою яскравою,
Цвіла ти під синявою,
З вірою православною
У серці й на вустах.

п/в:
Не журись, Нене моя!
Глянь у вись - зірка сія...
Ген до гір зріють жита'...
В себе вір, Земле Свята!

2
Злеті'лись ка'ти круками,
Питають тебе муками.
На смерть ведуть з онуками,
Щоб стерти всі сліди
Від нації слов"янської,
Щоб пута арештанськії,
Чужі, заокеанськії,
Дове'ли до біди'.

3
Зігнена, та не зло'млена,
Покірна, та не ско'рена,
Від смерті загово'рена,
Ти житимеш в віках(!),
Країна неба синього,
Жовтого сонця ми'лого,
Божого Світу білого,
Співучий, вільний птах!


02/03/18/  (музика - Любомири Нарозі)


Рецензии
Та й справди, до чего ж сонячно вдома!

Наталия Вербицкая   11.03.2018 00:27     Заявить о нарушении