Лиха доля

-  Тато! Тато! Схаменись,
   Та й на доньку подивись,
   Що в ночвах бiля криницi
   Що є духу мне спідницю.

   Що ти бачиш? Лиху долю
   Що придбала нашу доню,
   I не в кращую годину
   Лягла бісом на дівчину.

   Батiг брати на весілля?
   Чи візьмеш рушницю з сiллю?
   Де Грицько поганий взявся,
   Що до доньки залицявся? 

   Їй сорому не знести...
   Він же, бачиш ти, гуляє,..
   Де рушниця? Не шукай,
   А до кума поспiшай...

-  Друже куме, відпусти;   
-  «Козак сорому не знає»!
-  Напослiдок... хай гуляє.


Рецензии