Все уже решено - Dat staat al vast

Dat staat al vast: onze levens stromen parallel,               
in overeenstemming met Ewklid, Arakhna, en domkop-lot               
Heeft de liefde je verdraaid?  Maar zij is niet dodelijk,
als door de regen verrast worden in  het  halfdonker.               
               
Voor het vermoeide hart de liefde  - als tussenstation
met een eenzame berk, die grijs wordt in  stralen van regen.
Wat zal ons blijven? Alleen dat, wat dat toevalt aan –
- drie dagen, doordrenkt met vochtigheid van de herfst.

***

Все уже решено. Наши жизни текут параллельно,
сообразно Эвклиду, Арахне и дуре-судьбе.
Закрутила любовь? Но она не смертельна -
все равно , что под ливень попасть в полутьме.

Для уставшего сердца любовь это лишь полустанок,
с одинокой березой,  седеющей в струях дождя.
Что останется нам? Только то, что досталось:
три пропитанных сыростью осени дня.

               


Рецензии