Дурень-2

Намагаюсь не встрягати
У конфлікти міжусобні,
А надійні зводжу грати
У квартирі - під засовом.

Хоча здалеку здається,
Що живу, як у тюрмі,
Що моє сердечко бється -
Як під примусом, в ярмі.

Що я весь - асоціальний,
І сторонюся, коли
У сусідів йдуть баталії
На обидві сторони.

Знаю, що моя нейтральність
Їх вибішує ще більше,
Ніж взаємна аморальність
У визнанні, хто крутіший.

Бо я з жодним не погоджусь,
Хто зайняв в суспільстві місце,
А всіх зайвих ототожнив
Зі сміттям, під килим змівши.

Бо повірте, - мені легше
Вийти в космос на орбіту,
Ніж боротися за першість
Серед сильних цього світу.


Рецензии