Свято про святе

Восьме березня – свято чи горе?
Хто придумав його і коли?
Тонни квітів і радощів море
чи лише океан кабали?

Що задумали Роза і Клара
для наступниць своїх чарівних?
В світі мало лишилось коралів,
а натомість проблем цілий міх…

Неузгідну систему зламати
їм потрібно було будь там що.
Що їм жінка, сестра, навіть мати?
Окрім власних амбіцій – ніщо!

Вирок винесли світу старому
і пустили святе під укіс.
На тріски шматували свідомо,
як рубали реліктовий ліс.

Не зважали на матір-природу,
ґвалтували жінок і сестер –
будували темницю народів
під найменням гучним СРСР.

Ось таке оте свято жіноче,
відспівати його вже пора.
Всіх жінок привітати я хочу
в свято матері, миру й добра!

09.03.2018


Рецензии