Шахерезада

Ти тріумфуєш:  схопила за хвостик удачу.
Ті, що загинули, думаєш, просто невдахи.
Ти – не вони, бо розумна, вродлива, гаряча?
Все набридає. Набриднуть казки – от побачиш,
Шахерезадо, ти ж є проти лева – комаха.

В мріях заносишся – тільки підпиляні  крокви,
І за життя безтурботне приходить розплата.
Як до кохання, звикають до вбивства.  Ці кроки…
У передпокої  чуєш, дівча чорнооке?
Тисяча другу придумаєш казку …для ката?


Рецензии