Зима

Зима не хоче відступати,
Пустивши сніговій сюди
І всі права собі забрати,
Все норовить, як і завжди.
       Мороз тріскучий в поміч взяла
       Та вітру подихи легкі.
       Невпинно снігом устеляла
       Усе навкруг, всі закутки.
І як  дбайлива господиня
Скрізь лад свій навела сповна,
Одягши все у біле вбрання,
Що й робить добре це, здавна.
       Але вже, трохи це запізно
       І час той вичерпано вже,
       Коли красу свою потрібно
       Віддати світові іще…
Ось і весна про себе мовить
І в сонці променях тепла,
І в дні, що стане довше ночі
І серцю радість додала.
        То вже й недовго, та і досить
        І час минув зими сповна,
        Бо все живе чекає й просить,
        Щоби скоріш прийшла весна.


Рецензии
Прекрасные строки Юра. С уважением Иван.

Иван Терёхин   09.03.2018 07:43     Заявить о нарушении