Слово

А знаєте, яким буває слово?
Не те, казенне і високомовне,
А просто, тепле, людяно-коштовне…
Те слово – щастя нашого основа.

Воно тебе поверне з того світу,
Зігріє серце у лиху годину.
Коли хорошу слухаєш людину,
То хочеться і жити, і творити,

Але буває слово, як сокира -
Скалічить душу, обрубає крила.
Спаплюжить, осміє святе і миле,
Ядуча і образлива сатира.

Не вивчено ще силу слів над нами,
Всі, хто отримав щедрий дар від Бога.
Хіба, щоб ранити? Хіба для цього?
То ж, обережно граймося словами!

2018


Рецензии
сподобався вірш.
з наступаючим Великднем.
всіх благ.
з повагою ,
К.В.

Константин Ватулёв   06.04.2018 17:54     Заявить о нарушении
Щиро дякую!

Нила Волкова   13.04.2018 18:03   Заявить о нарушении
На это произведение написано 11 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.