IX. Пустеля Роланда

У цьому місті я нічого не чую,
У цьому місті я абсолютно німий.
Щодня я мандрую від ям до піщаної дюни,
Щоб звести свій дім із потужних і тривких цеглин.

Так серед пустелі та сірості кам’яних джунглів ,
Так серед скульптури навічно замерлих людей,
Я все ще шукаю себе, щоб зібратись до купи,
І кволо не впасти в обійми глибоких ночей.

Я сивий моряк, що блукає у старих лахміттях.
Прикрившись від бурі та сонця затертим плащем,
Тягаю весь день ці цеглини від місця до місця,
Щоб бути під дахом, коли все накриє дощем.

Мене цілувала і ніч, обіймаючи сина,
Штовхаючи в прірву, тривалості карих очей,
Але я щодня прокидаюсь, «шукавши» могилу,
Щоб знову знімати велюр з її горе-плечей.

І так і поняття не маю, як має все бути.
Чи вірно крокую туди, де вбивають вітри?
Все тіло вкривають чорнила і суміш отрути,
А човен прямує до скель, не шкодує вітрил.


Рецензии