Ветроцвет листвы

 Windflower leaf

 This flower is repeated
  out of old winds, out of
  old times.

  The wind repeats these, it
  must have these, over and
  over again.

  Oh, windflowers so fresh,
  Oh, beautiful leaves, here
  now again.

    The domes over
    fall to pieces.
    The stones under
    fall to pieces.
    Rain and ice
    wreck the works.
  The wind keeps, the windflowers
    keep, the leaves last,
  The wind young and strong lets
    these last longer than stones.
*
Карл Сэндберг
*
Ветроцвет листвы

Этот цветок повторяется
  из старых ветров,
  из старых времён.

  Ветер их повторяет,
  это должно получиться,
  снова.

  О, ветрянки такие свежие,
  О, красивые листья,
  здесь теперь снова.

    Купола над ними
    развалились на куски.
    Камни под ними
    развалились на куски.
    Дождь и лёд
    разрушают работы.
  Ветер держится, ветрам
    держать, листья последние,
  Ветер молодой и сильный позволяет
    им последними дольше, чем камни.


Рецензии