Има любов и за теб

Има любов и за теб
Автор: Р. Русев

Празна стая...
Тихо  и тъжно е.
И времето спряло.
А след дванайсет,
не мога вече да мисля
и само болката вляво
напомня ми - жив си.
А ти, ти се вмъкна у мен,
обсеби душата ми
и не искаш да тръгнеш от нея.
Идваш, отиваш си,
понякога се спираш за малко
и не става по-лесно.
*
Като полъх минава
край мен усмивката ти,
а аз да я догоня опитвам.
На топка се свива душата ми
но да я стигна не мога.
Вали...
вали сивотата
отвсякъде.
Както дъждът вън
не искащ да спира.
Изми ме,
оголи  душата ми
и живот къса от нея.
В мъчни стихове диря спасение
На разсъмване до теб ги изпращам,
да усетиш,
че има любов и за теб
на разсъмване...


Рецензии