***

*****
скільки всього тут сталось
поки тебе не було
птахи крильми на зиму
землю перевернули
вина набрались сонця
а криниці вологи
і відчинились навстіж
всі світові дороги
наше маленьке місто
у пилюзі галактик
людство своє дрібненьке
ніжно вкладає спати
тож і гривасте сонце
рано пірнає в морок -
поки тебе не було
осінь склювала зорі
і вечорова сутінь
палить натхненно свічі
поки північний вітер
коле шибки у вічі
поки "імейли" блудні
сліпо шукають броду
глухо крізь сни озвуться
в березні льодоходи
...сторожко приглядаюсь
в тінь на нічних дорогах
якось боюсь запитати:
ти там у світах ще надовго?
*****


Рецензии