КIНО

Тато й мама - в кіно, я сиджу під замком,
беззахисний маленький ображений бог,
відкриваю, як двері у Всесвіт ривком, 
як стару сірникову коробку у груди тривог.

Усередині там був самотній замислений жук,
вилорогий, вусатий, олень-бронзокрил,
наді мною він коло подячне зробив біля рук 
і в вікно на свободу нестримний узяв і поплив.

З того часу й сивин в вись бездонне чуття
я дивлюсь, де кружляють метелики, бабки, жуки,
де кружляє й кружляє там вільне життя,
що в дитинстві відпущене мною з руки.


Рецензии