Брати

Пам'ятаю у дитинстві, казку нам читали          
Як вінику по одинці, – прутики ламали          
Так ось в казці отій люди, ...геть без зайвих слів          
Батько ж бо повчав як жити, своїх малюків             
...дітки виросли, …забули, мудрість казкарів      
Посварились, розбіглися, до своїх дворів            
Закрилися, - знать не хочуть, що вони брати               
Пальцем тикати навчились, – який ти? – А ти?            
Дотикались, …дожилися, …вийшло бог що зна         
Сидять голі та голодні, ...ще й пуста казна            
Як жить далі? – справа їхня, ...хоч мені їх жаль            
Та коли вже „куца” пам'ять, …яка тут Мораль!            
3.02.1993р. 


Рецензии