Я дакладна цяку крынiцай вясенняй пад скурай

Аднойчы праб'ецца крыніцай,
Хлыне моцным патокам вада.
У ёй будзе срэбра, вясёлка, вясна.
Цёпла-зялёныя ўсходы, пяшчотныя белыя,
бледна-юлёвыя крокусы.
Кроплі - адлюстраванні кветак.
Нашых твараў адлюстраванні.
Сонца на тваёй усмешцы.
Плынь вады перацячэ жыццём праз пальцы.

Так проста! можна ўзяць за руку.
Так лёгка! адчуць хваляванне.
Хай само мяне знойдзе - тое,
Што шукаю міжволі ўпэўнена,
Што прагнуць вочы мае,
Мае рукі і сэрца:
позірк,
дотык, - 
І - праб'ецца крыніцай,
Хлыне моцным патокам вада.
У ёй будзе срэбра, вясёлка, вясна.
Цёпла-зялёныя крокусы, пяшчотныя белыя,
бледна-юлёвыя ўсходы.
Кветкі - адлюстраванні кропель.
Нашых адлюстраванняў твары.
Вочы ў вочы.
Усмешка на тваім сонцы.
Вусны ў вусны.

І не каханне гэта.
Каханне само сабой.
Жаданне токам пад скурай.
Гарачыня ўнутры пачуццём пульсуе.

Пасыпце снегам вашы галовы,
бо пепел ваш растаў даўно.
Я дакладна пайшла.
Я дакладна пайшла далей.

Я дакладна цяку крыніцай вясенняй
пад скурай.


1-2.03.18


Рецензии